Tomteverkstan dan för dan före dan

I torsdags samlades vi i en källarlokal i Bagarmossen för att göra klart balkong-godiset som vi ska byta mot kakor på Grön Söndag. I några månader har vi samlat konservburkar, plasthinkar, kaffesäckar och fruktlådor – nu vet vi att bingo när man är skrotsamlare är att bli insläppt Hötorgshallens soprum. Återbruk tar tid men vi har skrapat ihop en kollektion där varje del är unik.

Vi vet inte om någon kommer att vilja byta sin kaka mot dessa fina plantor. Förutom vi själva då som vill ha varenda en. Personligen är jag mycket svag för persiljan i de höga röda tomatpuréburkarna. Tomater, chili, mynta, smultron, kryddor, lavendel, citronverbena, stevia, doftpelargon, strandkämpe, trädgårdssyra – bara goda saker. Och om ni kommer med kakor så blir det knytis för alla i det fina partytältet som vi ska smälla upp i regnet. För regna kommer det garanterat att göra. Men det struntar vi i.

En snabb påminnelse om allt annat som händer på söndag: våffelcafé, filmvisning, garngrafitti, provsmaka skogsträdgården och diverse ogräs, garnpyssel, anläggning av lasagnebädd, sådd av kulturärtor, visning av japanska trädgården, SMAKAs matservering av rätter från Nordafrika och Mellanöster och så då gratis kaffe&kaka ifall vi får in några kakor.

Bilderna togs av Martin Strömgård.

dörren

planteringtomma burkarhänderöversiktlindakryddor

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *